Afrikaanse vrouwen

Oeganda heeft te maken met armoede, een snelle bevolkingsgroei en HIV/AIDS. De gevolgen hiervan zijn het meest voelbaar op het platteland. Dit geldt nog eens extra voor de vrouwen buiten de steden. Net als veel andere vrouwen op het Afrikaanse continent werken zij dagelijks langer dan de mannen. Zij hebben slechts beperkte toegang tot de aanwezige voorzieningen en kunnen nauwelijks invloed uitoefenen op wat zij produceren.

Veel Oegandese plattelandsvrouwen zijn besmet met HIV/ AIDS. In hun maatschappelijke context kunnen zij geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen seksleven en worden zij misbruikt als gevolg van hun lage maatschappelijke status. Bovendien nemen zij ook nog eens de zorg op zich voor de talrijke kinderen die door HIV/AIDS ziek of verweesd zijn. Daarmee gaan deze vrouwen gebukt onder loodzware dagelijkse verantwoordelijkheden.

Stichting Mama Watoto spant zich in voor verbetering van het welzijn van Oegandese plattelandsvrouwen via een zelfverwezenlijkingproject; doel van dit project is dat vrouwen op een duurzame manier in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Empowering the Disadvantaged